15 January 2006
lauris_and_marja

Lauris Reiniks un Maarja gūst panākumus Igaunijā

|
0 Comment
|

Laura Reinika un igauņu popdziedātājas Maarjas duets «And You Came» guvis ievērojamu panākumus abu mākslinieku dzimtenēs.

Radio SWH 2005. gada topā dziesma ierindojusies starp 15 populārākajām, savukārt Igaunijas nacionālās komercradio stacijas Radio 2 un Radio Uuno, apkopojot 2005.gada rezultātus, «And You Came» ierindojusies starp 20 populārākajām gada dziesmām, apsteidzot «T.A.T.U.», «Black Eyed Peas», «Sugababes» un citu pasaulslavenu izpildītāju hitus. Jāatzīmē, ka kopš septembra, kad dziesma nonāca Igaunijas radiostacijās, tā pabijusi visu valsts lielāko komercradio topos- «Sky Plus», «U-Player Raadio», kā arī «Raadio Elmar», kas dziesmas angļu valodā atskaņo tikai īpašos gadījumos. Arī šobrīd «And You Came» joprojām ir viena no igauņu radioklausītāju pieprasītākajām dziesmām, par ko dziesmas autors L. Reiniks ir patīkami pārsteigts.

Dziesmas teksts, kura autors arī ir L. Reiniks sadarbībā ar holandiešu dzejnieku E. Van De Vendelu, ir starp 10 visbiežāk meklētajiem tekstiem igauņu portālā «Sasslantis 2000» (darbojas līdzīgi kā latviešu «dziesmas.lv»). Turklāt arī «And You Came» mobilā tālruņa melodija Igaunijā ir starp visbiežāk pasūtītajām.

Janvāra sākumā dziesma «And You Came» piedzīvoja pirmatskaņojumu arī Nīderlandes Radio 2 programmā «Schiffers.fm».

Šobrīd Lauris Reiniks ierakstījis jaunu dziesmu «Help Me», kuras latviešu versiju radio dzirdēsim rudenī, taču jau drīzumā Latvijas radiostacijās sāks skanēt singls «Tēja un piens», kas, tāpat kā «And You Came» atrodama L. Reinika jaunākajā albumā «Debesskrāpju spīts».

|
Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)