09 September 2019

Lauris Reiniks publisko “Izvēdināt galvu” videoklipu

|
0 Comment
|

Noslēdzot vasaras sezonu, mūziķis un aktieris Lauris Reiniks skatītāju un klausītāju vērtējumam nodod video versiju šīs vasaras populārajai dziesmai “Izvēdināt galvu”.  Tas ir komisks stāsts ar kriminālfilmas elementiem par cilvēku, kurš ir pārdedzis un pārstrādājies savā darbā.

Video klipa režisore ir pieredzes bagātā Aija Strazdiņa, ar kuru Reiniks sadarbojas jau gadiem.  Galvenais operators – Ivo Skanstiņš, bet video klipa scenārija autors un producents ir pats Lauris Reiniks.

“Izvēdināt galvu” video klips ir tapis ciešā sadarbībā ar Latvijas Ieslodzījuma Vietu Pārvaldi, kura izrādīja lielu pretīmnākšanu un atsaucību.  Lielākā daļa dziesmas videoklipa tika filmēta divās ieslodzījuma vietās.  Nu jau slēgtajā Brasas cietumā Rīgā un joprojām aktīvajā Olaines cietumā. Jāpiebilst, ka šī ir pirmā reize, kad kāds Latvijas mūziķis ir izrādījis šādu iniciatīvu filmēt video klipu ieslodzījuma vietā.
“Šī bija ārkārtīgi interesanta pieredze un aizraujošs piedzīvojums, ko es nekad neaizmirsīšu.  Par to es esmu pateicīgs IeVP, bez kuru piekrišanas un progresīvās domašanas, mans stāsts paliktu tikai uz papīra.”,stāsta Lauris, piebilstot, ka stāsts pašā būtībā nav par cietumu,  bet ir par cilvēku.

“Tas ir kā atgādinājums visiem, ka visus pasaules darbus tu neizdarīsi un visu pasaules naudu nenopelnīsi.  Un tas nav vajadzīgs, ja tu gribi dzīvot veselīgu un pilnvērtīgu dzīvi.  Izdedzis, pārguris un sašļucis cilvēks nav vajadzīgs nevienam. Ir jāatrod laiks sev un jāspēj laikā apstāties vai iepauzēt. Jeb kā dziesmā skan: “Viss, čau, manis te vairs nav! Man vajag izvēdināt galvu.”, video klipa un dziesmas ideju skaidro Reiniks.

“Izvēdināt galvu”  šovasar nonāca Baltijas valstu radio stacijās un īsā laikā spēja iekustināt klausītājus. Vairākas nedēļas tā bija dziesma #1 LR2 “Muzikālā Banka” topā, bet Igaunijā īpaši iecienīta bija galvenajā Igaunijas salu radio stacijā Raadio Kadi uz Sāremā salas.  Dziesmas komponists ir Lauris Reiniks, bet vārdus mūziķis sarakstījis kopā ar Guntaru Raču.   Video klipa pirmizrādes šonedēļ notiek arī Lietuvas un Igaunijas TV rīta raidījumos.

Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)
icon-downloadicon-downloadicon-download
  1. Savējais (feat. Alise Haijima) // Lauris Reiniks & Alise Haijima - Savējais (feat. Alise Haijima)